Dort pavlova
80 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 500gramůCukr krupice
- 4lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 2lžičkyOcet vinný
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůKompot borůvkový
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaVanilkový lusk
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
229 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.
- 2V misce ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, přidáme 2 lžičky vinného octa, vanilkové aroma a kukuřičný škrob. Vše zlehka promícháme.
- 3Hotovou hmotu vylijeme do dortové formy a povrch uhladíme.
- 4Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
- 5Dort vyjmeme z dortové formy a položíme na tác.
- 6Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme šlehačku a rozetřeme ji navrch dortového korpusu.
- 7Kompotované borůvky slijeme a necháme okapat, poté je klademe na šlehačku na dortovém korpusu. Před podáváním ještě zakápneme šťávou z borůvkového kompotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.