Dort pavlova

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
229 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem.
  • 2
    V misce ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, přidáme 2 lžičky vinného octa, vanilkové aroma a kukuřičný škrob. Vše zlehka promícháme.
  • 3
    Hotovou hmotu vylijeme do dortové formy a povrch uhladíme.
  • 4
    Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
  • 5
    Dort vyjmeme z dortové formy a položíme na tác.
  • 6
    Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme šlehačku a rozetřeme ji navrch dortového korpusu.
  • 7
    Kompotované borůvky slijeme a necháme okapat, poté je klademe na šlehačku na dortovém korpusu. Před podáváním ještě zakápneme šťávou z borůvkového kompotu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.