Dort plněný mákem
100 min.
Ingredience
- Na náplň
- 180gramůMák mletý
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 100gramůČokoláda 70% kakao
- 65gramůHrozinky
- 30gramůMandle
- 30gramůKandované ovoce
- Na polevu
- 1baleníPoleva citronová
- Na těsto
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceCitronová kůra
- 110gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
39 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vodu, vejce a mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a okrajem dortové formy vykrojíme 3 pláty.
- 3Na náplň umletý mák utřeme s cukrem a vejcem. Do náplně přimícháme ustrouhanou čokoládu, hrozinky, citronát a umleté mandle.
- 4Na dno dortové formy položíme plát těsta, rovnoměrně poklademe polovinou náplně, přikryjeme druhým plátem. Na plát rozetřeme druhou půlku náplně a přikryjeme posledním plátem těsta. Dort vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu.
- 5Upečený dort necháme zcela vychladnout, vyjmeme z formy a položíme na servírovací mísu. Dort potřeme citronovou polevou, kterou připravíme podle návodu na balení.
- 6Před podáváním necháme polevu zcela ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.