Dort Red velvet
70 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůKakao
- 1lžičkaSůl
- 250gramůCukr krupice
- 120gramůMáslo
- 1lžičkaTresť vanilková
- 250mililitrůPodmáslí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1lžičkaOcet
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Cukr
31 g
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou.
- 2Troubu předehřejeme na 170°C.
- 3Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem.
- 4Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí.
- 5Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta.
- 6Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny.
- 7Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Dort Red velvet
Zkoušela jsem a opravdu dobrý dort. Nakonec není ani tak složitý, jak někteří tvrdí:-) Měla jsem tu možnost porovnat už se sypkou směsí na Red Velvet, ovšem nedá se to naprosto srovnávat - kupovaná směs je po upečení dost hutná:-/ Za to tento recept, respektive dort, je po upečení krásně vláčný a mooc dobrý:-) Vřele doporučuji!!!😉