Dort Red velvet

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 15gramůKakao
    • 1lžičkaSůl
    • 250gramůCukr krupice
    • 120gramůMáslo
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 250mililitrůPodmáslí
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 1lžičkaOcet
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Cukr
31 g
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 170°C.
  • 3
    Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem.
  • 4
    Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí.
  • 5
    Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta.
  • 6
    Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny.
  • 7
    Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Dort Red velvet
Zkoušela jsem a opravdu dobrý dort. Nakonec není ani tak složitý, jak někteří tvrdí:-) Měla jsem tu možnost porovnat už se sypkou směsí na Red Velvet, ovšem nedá se to naprosto srovnávat - kupovaná směs je po upečení dost hutná:-/ Za to tento recept, respektive dort, je po upečení krásně vláčný a mooc dobrý:-) Vřele doporučuji!!!😉