Dort s citrusy
55 min.
Ingredience
- Na bezé
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- Na formu
- Na náplň
- 1,5kusyCitrony
- 1kusLimetka
- 3lžícePomerančová šťáva
- 50gramůSolamyl
- 100gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na těsto
- 150gramůSušenky Club - máslové
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Sušenky válečkem rozválíme a v misce promícháme s bílkem. Poté drť vtlačíme do formy tak, aby byly i okraje. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 – 10 minut. Poté sušenkový dort necháme vychladnout ve formě.
- 3V mezičase si připravíme náplň. Limetu i citron umyjeme, osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a dáme do kastrolu. Přidáme šťávu z pomeranče a Solamyl.
- 4V hrnečku svaříme vodu, vmícháme ji do šťávy se škrobem a na mírném plameni za stálého míchání povaříme, až do zhoustnutí.
- 5V misce utřeme cukr se žloutky dohladka, přimícháme 3 lžíce horkého krému, a poté po částech zbylý prochladlý krém. Hotový krém rozetřeme na dort.
- 6Bezé připravíme ušleháním bílků se solí do tuhého sněhu. Poté po částech přimícháváme cukr a šleháme, dokud nevznikne pevná lesklá hmota.
- 7Sníh po lžících navršíme na dort a pečeme zhruba čtvrt hodiny, až se bezé zabarví do zlatova. Dort necháme vychladnout ve formě, poté vyjmeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.