Dort s citrusy

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Sušenky válečkem rozválíme a v misce promícháme s bílkem. Poté drť vtlačíme do formy tak, aby byly i okraje. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 7 – 10 minut. Poté sušenkový dort necháme vychladnout ve formě.
  • 3
    V mezičase si připravíme náplň. Limetu i citron umyjeme, osušíme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a dáme do kastrolu. Přidáme šťávu z pomeranče a Solamyl.
  • 4
    V hrnečku svaříme vodu, vmícháme ji do šťávy se škrobem a na mírném plameni za stálého míchání povaříme, až do zhoustnutí.
  • 5
    V misce utřeme cukr se žloutky dohladka, přimícháme 3 lžíce horkého krému, a poté po částech zbylý prochladlý krém. Hotový krém rozetřeme na dort.
  • 6
    Bezé připravíme ušleháním bílků se solí do tuhého sněhu. Poté po částech přimícháváme cukr a šleháme, dokud nevznikne pevná lesklá hmota.
  • 7
    Sníh po lžících navršíme na dort a pečeme zhruba čtvrt hodiny, až se bezé zabarví do zlatova. Dort necháme vychladnout ve formě, poté vyjmeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.