Dort s hrozinkami v pivu

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
  • 2
    Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.