Dort s hrozinkami v pivu
90 min.
Ingredience
- 200gramůHrozinky
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1gramMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- Na vymazání formy
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu stát. Poté v míse utřeme změklé máslo s cukrem, přimícháme žloutky, prosátou mouku s kypřicím práškem, umletý hřebíček a skořici. Vlijeme pivo s hrozinkami a do těsta opatrně vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
- 2Dort pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba hodinu. Upečený a vychladlý dort zdobíme podle vlastní chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.