Dort s jablky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 2
    Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
  • 3
    Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
  • 5
    V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
  • 6
    Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.