Dort s jablky
120 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTresť vanilková
- 115gramůOřechy vlašské
- 170gramůHrozinky
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7kusůJablka
- 350mililitrůOlej olivový jedlý
- 5gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 300gramůCukr krupice
- 350mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C.
- 2Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.
- 3Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
- 4Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.
- 5V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.
- 6Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.