Dort s karamelem
135 min.
Ingredience
- Na korpus
- 125gramůMandle
- 10kusůOplatky dortové
- 0,5lžičkaMáslo čerstvé
- 2,5lžíceCukr krupice
- Na náplň
- 3kusyVejce slepičí
- 115gramůČokoláda na vaření
- 4lžíceCukr moučkový
- 0,5gramMáslo čerstvé
- Na polevu
- 115gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme karamelovou hmotu do korpusu. Do menšího hrnku vložíme máslo a cukr a zahříváme je, dokud nezískají světle hnědou barvu a nezkaramelizují. Potom přidáme posekané mandle a promícháme. Připravíme plech, který vypláchneme studenou vodou a hmotu na něj naneseme. Necháme ztuhnout. Tuhou hmotu rozsekáme na kousky.
- 2Dál připravíme dortovou náplň. Do misky vložíme změklé máslo a utřeme ho dohladka. Přidáváme moučkový cukr a kuchyňským robotem šleháme dohladka. Vyklepneme postupně všechna tři vejce a stále šleháme. Do středního hrnku rozlámeme na kousky čokoládu a vložíme do většího hrnce s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit a potom vyndáme a počkáme, až zchladne. Potom ji vložíme k máslové hmotě a promícháme dohladka. Stranou odložíme dvě polévkové lžíce takto vytvořené směsi.
- 3Do připravené hmoty z čokolády zamícháme kousky karamelu a vzniklou směsí potíráme dortové oplatky. Pak jednotlivé oplatky skládáme na sebe a sestavujeme z nich dort. Jeho strany potřeme zbytkem čokoládové směsi, kterou jsme odložili stranou. Vložíme do chladničky, kde necháme 30 minut ztuhnout.
- 4V menším hrnku rozlámeme čokoládu a vložíme do většího hrnku s vodou. Přidáme k čokoládě kokosovou smetanu a mícháme, dokud se vše nerozpustí a nevytvoří se jednolitá hmota. Vzniklou polevou potřeme celý dort a necháme opět ztuhnout alespoň hodinu v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.