Dort s kávovou náplní a fondánem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
1 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. V míse utřeme vejce s cukrem a vanilkou do pěny. Přimícháme po částech mouku, v které jsme rozmíchali Solamyl a sůl. Na závěr vmícháme rozpuštěné vlažné máslo. Těsto dáme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené. V mezičase si připravíme náplň. V misce necháme ve vodě rozpustit plátky želatiny. V polovině hrnku mléka rozšleháme pudinkový prášek s cukrem. Do zbylého vroucího mléka nasypeme mletou kávu a necháme přejít varem. Poté přecedíme do kastrolu a znovu přivedeme do varu, vmícháme rozpuštěný pudink v mléce a vymačkanou želatinu. Za stálého míchání necháme pudink zhoustnout. Upečený dort necháme asi 5 minut zchladnout, poté vyjmeme z formy a na mřížce necháme zcela vychladnout. Poté dort podélně rozřízneme na 3 pláty. Na plochou servírovací mísu položíme spodní plát, potřeme polovinou krému, přiklopíme dalším plátem těsta, potřeme zbylým krémem a přiklopíme posledním plátem dortu. Fondán rozpustíme, smícháme s 2 lžícemi horké instantní kávy a celý dort potřeme. Dort podle vlastní fantazie ozdobíme plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.