Dort s krémem z kokosu a citronu
100 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 10lžicCitronová šťáva
- 250mililitrůVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 490gramůCukr moučkový
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 8kusůVejce slepičí
- 185gramůKokos - mletý (Kopra)
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1187 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
68 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
10 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Tři menší dortové formy vyložíme pečícím papírem a pomažeme máslem.
- 3Do mísy prosejeme mouku se solí.
- 4Ve vodní lázni umixujeme šest vajíček do pěny, postupně zašleháme 150 gramů moučkového cukru a šleháme zhruba deset minut. Stáhneme ze sporáku, vmícháme ustrouhanou citronovou kůru z půlky citronu a jednu lžíci citronové šťávy. Nakonec postupně vmícháme 70 gramů kokosové moučky a mouku se solí.
- 5Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených forem a pečeme zhruba půl hodiny. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formách necháme korpusy zchladnout asi tři minuty, poté překlopíme na mřížku, kde korpusy vychladnou.
- 6V míse ušleháme zbylá vejce s Maizenou.
- 7V rendlíku smícháme zbylé máslo, cukr, citronovou kůru i šťávu, vodu a za stálého míchání přivedeme do varu na mírném plameni. Rychle zašleháme vejce se škrobem a zhruba pět minut vaříme, opět neustále metlou šleháme. Poté stáhneme ze sporáku, aby se nám netvořil škraloup, přikryjeme rendlík fólií.
- 8Připravíme na dort polevu. Utřeme 115 gramů másla se stejným množstvím moučkového cukru. Poté vetřeme strouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a citronové šťávy tolik, aby nám vznikla hmota, kterou lze lehce roztírat.
- 9Všechny korpusy spojíme polevou, kterou natřeme na vršek dortu i po jeho obvodu. Na celý dort nasypeme 115 gramů kokosové moučky a lehce ji vmáčkneme do polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.