Dort s likérem
70 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 2decilitryLikér mandlový - Amaretto
- 170gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr moučkový
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Na náplň
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMléko zahuštěné slazené
- 250gramůMeruňky
- 70gramůStrouhanka
- 60gramůPoleva čokoládová
- Na vymazání formy
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Cukr vsypeme do misky, rozklepneme vejce a ušleháme na tuhou pěnu. Přilijeme likér Amaretto, zamícháme, přisypeme prosátou mouku spolu se škrobem, kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec přilijeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené meruňky a ještě zlehka zamícháme.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 40 minut při 160 stupňové teplotě. Upečený korpus necháme mírně vychladnout ve formě. Poté uvolníme stěny formy a necháme korpus volně vychladnout. Vychlazený korpus vodorovně překrojíme na tři díly.
- 3Na kousky nakrájené máslo dáme do misky, za stálého šlehání přiléváme kondenzované mléko a vyšleháme na hustý krém. První díl korpusu potřeme džemem, potom třetinou krému. Přikryjeme druhým dílem korpusu, ten opět potřeme džemem a opět krémem. Na vrch položíme třetí díl korpusu, také ho potřeme krémem. Stěny dortu potřeme zbylým krémem, krém posypeme kokosem, stěny dortu obalíme také v kokosu. Povrch dortu ozdobíme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout a dort posléze dobře v lednici vychladnout.
- 4Hotový dort krájíme na úhledné trojúhelníky, které pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.