Dort s likérem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr vsypeme do misky, rozklepneme vejce a ušleháme na tuhou pěnu. Přilijeme likér Amaretto, zamícháme, přisypeme prosátou mouku spolu se škrobem, kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec přilijeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené meruňky a ještě zlehka zamícháme.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 40 minut při 160 stupňové teplotě. Upečený korpus necháme mírně vychladnout ve formě. Poté uvolníme stěny formy a necháme korpus volně vychladnout. Vychlazený korpus vodorovně překrojíme na tři díly.
  • 3
    Na kousky nakrájené máslo dáme do misky, za stálého šlehání přiléváme kondenzované mléko a vyšleháme na hustý krém. První díl korpusu potřeme džemem, potom třetinou krému. Přikryjeme druhým dílem korpusu, ten opět potřeme džemem a opět krémem. Na vrch položíme třetí díl korpusu, také ho potřeme krémem. Stěny dortu potřeme zbylým krémem, krém posypeme kokosem, stěny dortu obalíme také v kokosu. Povrch dortu ozdobíme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout a dort posléze dobře v lednici vychladnout.
  • 4
    Hotový dort krájíme na úhledné trojúhelníky, které pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.