Dort z bramborového těsta se žloutkovým krémem.

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Brambory uvaříme ve slupce. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme. Ořechy nasekáme nahrubo. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a do hmoty postupně vmícháme nastrouhané brambory, sekané ořechy, kakao a do tuha vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
  • 2
    Formu na dort vymažeme lžící másla a vysypeme lžící mouky. Bramborové těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C dorůžova. Upečený, vychladlý dort prořízneme a naplníme žloutkovým krémem a zavařeninou a nakonec jej polijeme čokoládovou polevou. Dort necháme ztuhnout v lednici a podáváme.
  • 3
    Krém žloutkový: Do bezlepkové mouky vmícháme vanilkový cukr, moučkový cukr, mléko a žloutek a nad ohněm svaříme. Potom krém z ohně odstavíme a mícháme do vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.