Dort z červené řepy

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryVoda pitná
    • 250gramůČervená řepa
    • 150gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCukr vanilka
    • 2decilitryOřechový olej
    • 4kusyVejce slepičí
    • 150gramůCukr krupice
    • 30gramůKakao instantní - Granko
    • 200gramůČokoláda na vaření
    • 60gramůStrouhanka
    • 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
64 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu uvaříme v hrnci s vodou, scedíme, vychladíme a nastrouháme na úplně jemném struhadle. Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, vlijeme šest lžic oleje, přisypeme cukr, Granko, přidáme nastrouhanou řepu a promícháme.
  • 2
    Vejce rozklepneme do mísy, rozšleháme a zlehka přimícháme k ostatním surovinám. Velkou dortovou formu vymažeme olejem, posypeme strouhankou a směs z mísy vlijeme do formy, kterou vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 60 minut. Proces pečení je dobré hlídat, každá trouba peče jinak.
  • 3
    Upečený dort vyndáme z trouby, vyklopíme z pečící formy, necháme vychladnout, potřeme libovolným džemem, polijeme čokoládou, porcujeme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.