Dort z mrkve s polevou z javorového sirupu

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
60 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180°C.
  • 3
    Nastrouháme oloupanou a omytou mrkev.
  • 4
    V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí.
  • 5
    V další míse našleháme mixérem vejce s 55 g moučkového cukru a krupicového cukru do husté pěny, přidáme vanilkovou tresť a olej. Po částech vmícháme mouku, strouhanou mrkev, posekané ořechy a hrozinky.
  • 6
    Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 40 min. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi čtvrt hodiny zchladnout, poté je vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladlo.
  • 7
    V mezičase, než dort vychladne, si připravíme polevu.
  • 8
    85 g změklého másla ušleháme s polovinou ze 350 g moučkového cukru, poté všleháme javorový sirup a druhou polovinu cukru.
  • 9
    Polevu pomocí širokého nože rozetřeme na vršek i po obvodu dortu, který nakrájíme na kostky a zdobíme půlkami vlašských ořechů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.