Dort z vařených fazolí
70 min.
Ingredience
- 200gramůFazole vařené
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůKrupice dětská
- 50gramůStrouhanka
- 15gramůCukr vanilka
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůHera
- 150gramůPovidla švestková
- 30gramůCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Vařené bílé fazole rozmixujeme, vložíme do mísy, přisypeme dětskou krupičku, strouhanku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, necháme 20 minut odležet.
- 2Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, formu vymažeme herou, vysypeme 20 gramy strouhanky a vložíme do ní těsto. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
- 3Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ho rozřízneme, potřeme povidly, slepíme do původního tvaru, posypeme skořicovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme na dezertních talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.