Dort z vařených fazolí

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené bílé fazole rozmixujeme, vložíme do mísy, přisypeme dětskou krupičku, strouhanku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, necháme 20 minut odležet.
  • 2
    Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, formu vymažeme herou, vysypeme 20 gramy strouhanky a vložíme do ní těsto. Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
  • 3
    Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Podélně ho rozřízneme, potřeme povidly, slepíme do původního tvaru, posypeme skořicovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé porce. Podáváme na dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.