Dort zdobený pomeranči

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
  • 2
    Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem.
  • 3
    V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko.
  • 4
    Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě.
  • 5
    V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.