Dort zdobený pomeranči
70 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 115gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePomerančová kůra
- 2lžíceMléko plnotučné
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 230gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
- 2Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem.
- 3V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko.
- 4Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě.
- 5V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.