Dortíčky s čokoládovým krémem
38 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kusCukr vanilka
- Na krém
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůČokoláda na vaření
- 1lžičkaPomerančová kůra
- Na ozdobu
- Na polevu
- 50gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- 2Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle.
- 3Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.