Dortíčky s čokoládovým krémem

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
  • 2
    Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle.
  • 3
    Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout.
  • 4
    Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.