Dortíčky s džemem a pistáciemi
50 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůCukr moučkový
- 150gramůMandle
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůDžem rybízový
- 50gramůCukr vanilka
- 15gramůPistácie
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, cukr, skořici, najemno nastrouhané mandle a kypřicí prášek. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
- 2Poté vyválíme těsto na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme dortíčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Hotové spojíme k sobě po dvou džemem, povrch potřeme také, přes střed každého dortíčku položíme proužek papíru a dortík posypeme vanilkovým cukrem. Papír odstraníme a nepocukrovaný proužek posypeme nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.