Dortová mřížka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě rozmícháme olej a špetku soli. Přivedeme k varu, za stálého míchání postupně přidáváme mouku a pudinkový prášek. Dál zahříváme a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá směs, která se nelepí na stěny kastrolu.
  • 2
    Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Pomocí cukrářského pytlíku s tenkou trubičkou stříkáme na plech mřížky nebo jiné tvary. Vložíme do trouby, předhřáté na 180 °C, pečeme do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.