Dortové kameny
25 min.
Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 85mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 250gramůSamokypřicí mouka
- 60gramůMeruňky sušené
- 25gramůBroskve sušené
- 40gramůHrozinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku a cukr. Prsty postupně zapracujeme máslo. Vzniklá směs musí připomínat strouhanku. Přidáme směs nasekaného sušeného ovoce, citronovou a pomerančovou kůru, rozšlehané vejce a mléko a vymícháme hladké těsto.
- 2Pomocí lžíce vytváříme bochánky a klademe je na vymazaný plech. Zaprášíme je směsí skořice a 2lžic cukru a pečeme 12-15min v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Na mřížce necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.