Dračí vejce

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
  • 2
    Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
  • 3
    Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
  • 4
    Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.