Dračí vejce
30 min.
Ingredience
- 6decilitrůVoda pitná
- 10gramůČaj černý
- 2gramyBadyán
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 4gramySůl
- 2decilitryPomerančová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSalát ledový
- 100gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce vaříme přesně 5 minut a ihned zchladíme studenou vodou.
- 2Do rendlíku připravíme nálev z vypsaných surovin. Vejce na prkénku poválíme dlaní, aby co nejvíc popraskala, ale držela tvar, neloupeme!
- 3Popraskaná vejce vložíme do rendlíku a na mírném ohni zakrytá povaříme 10 minut v nálevu. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
- 4Na talíři obložíme natrhaným ledovým salátem a posypeme kolečky jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.