Drážďanský dort s kysanou smetanou
80 min.
Ingredience
- Druhé těsto
- 165gramůMáslo čerstvé
- 165gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 210gramůMandle
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,25litrSmetana zakysaná 14%
- Na posypání
- 30gramůCukr vanilka
- První těsto
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 165gramůMáslo čerstvé
- 165gramůCukr moučkový
- 1špetkaAmonium
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme první těsto - mouku prosejeme na vál, přidáme nasekané máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, amonium a žloutky. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.
- 2Poté si připravíme druhé těsto - umícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a vanilku. Za stálého míchání přisypeme mleté mandle a po lžících přidáme kysanou smetanu.
- 3Poté do suché dortové formy nalijeme první těsto a v troubě ho z poloviny upečeme. Na napůl dopečené první těsto nalijeme druhé těsto a v mírně vyhřáté troubě dopečeme. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.