Drážďanský koláč

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
42 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do dortové formy.
  • 3
    V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink. Necháme vychladnout.
  • 4
    V menší misce smícháme máslo, vejce, cukr, tvaroh a nakonec přimícháme polovinu pudinku. V další misce utřeme žloutky s cukrem a máslem do pěny, nakonec přimícháme zbytek vanilkového pudinku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do krému. Krém rozetřeme navrch dortu a uhladíme.
  • 5
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Po 10 minutách pečení zakryjeme dortovou formu alobalem a pečeme zakrytý. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.