Drážďanský koláč
90 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Krém
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- Tvarohová náplň
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
42 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme mléko, vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do dortové formy.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu mléko, cukr a vanilkový pudink. Necháme vychladnout.
- 4V menší misce smícháme máslo, vejce, cukr, tvaroh a nakonec přimícháme polovinu pudinku. V další misce utřeme žloutky s cukrem a máslem do pěny, nakonec přimícháme zbytek vanilkového pudinku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do krému. Krém rozetřeme navrch dortu a uhladíme.
- 5Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Po 10 minutách pečení zakryjeme dortovou formu alobalem a pečeme zakrytý. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.