Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye
15 min.
Ingredience
- 100gramůMed včelí
- 10gramůHořčice v prášku
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůOcet Sherry
- 50mililitrůOlej sezamový
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
38 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
50 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettou a majonézou.
- 2Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
- 3Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.