Dresink se žloutky
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř bílý
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusOkurka salátová
- 1kusŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMajonéza
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceKečup
- 1špetkaSůl
- 1špetkaChilli paprička
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve vložíme papriku do trouby a pečeme dokud slupka nepraskne a nezčerná.
- 2Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme, okurku a šalotku také nakrájíme.
- 3Vajíčka dáme vařit ve vodě.
- 4Mezitím smícháme nakrájenou zeleninu, majonézu, kečup, smetanu, sůl, chilli a pepř.
- 5Uvařená vejce necháme vychladnout, zbavíme skořápky a vyjmeme žlutek, který přes síto prolisujeme do vzniklé směsi, jemně promícháme a dresink vložíme do chladničky, kde jej necháme krátce vychladnout. Poté ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.