Drobenka se sýrem
35 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Čedar
- K uvaření drobenky
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- Na ozdobení
- 3kusyCibulka jarní
- 130gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 1,3decilitryMléko plnotučné
- 2lžičkySůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.
- 2Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.