Drobenka se sýrem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1082 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
59 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme k ní vejce, mléko, sůl, muškátový oříšek a prášek do pečiva. Směs promícháme a uhněteme tuhé těsto, které odložíme do chladna asi na 20 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme a na tenké kroužky nakrájíme jarní cibulku. V pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr jemně nastrouháme a odložíme do misky.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 1.5-2 litry vody. Přidáme do ní 1 lžíci oleje a 2 lžičky soli. Těsto na hrubém struhadle nastrouháme a zaváříme přímo do vroucí vody. Jakmile drobenka vyplave na povrch, vyjmeme ji sítem a hned dáváme na talíře. Drobenku posypeme sýrem, na něj klademe ještě další vrstvu drobenky. Každou porci polijeme cibulkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.