Drobenkový koláč
55 min.
Ingredience
- Drobenka
- 180lžicMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- Na vytření a vysypání
- Těsto
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 230gramůCukr krystal
- 1,5decilitryMléko - podmáslí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Zralé omyté a osušené meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mísy.
- 2Připravíme si drobenku, do misky dáme hrubou mouku, cukr a polotuhé rozkrájené máslo. Pomocí prstu smícháme máslo s moukou a cukrem, až se spojí na drobenku.
- 3Do větší mísy nasypeme 180 g hrubé mouky, 175 g hladké mouky, 230 g krystalového cukru, 1.5 dl podmáslí, 0.5 sáčku prášku do pečiva, 2 vejce a 1.5 dl oleje. Směs dobře promícháme. Plech vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a nalijeme připravené těsto. Po celém povrchu poklademe ozdobně poloviny meruněk, koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut. Vychladlý upečený koláč nakrájíme na čtverce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.