Drobenkový koláč

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé omyté a osušené meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do mísy.
  • 2
    Připravíme si drobenku, do misky dáme hrubou mouku, cukr a polotuhé rozkrájené máslo. Pomocí prstu smícháme máslo s moukou a cukrem, až se spojí na drobenku.
  • 3
    Do větší mísy nasypeme 180 g hrubé mouky, 175 g hladké mouky, 230 g krystalového cukru, 1.5 dl podmáslí, 0.5 sáčku prášku do pečiva, 2 vejce a 1.5 dl oleje. Směs dobře promícháme. Plech vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a nalijeme připravené těsto. Po celém povrchu poklademe ozdobně poloviny meruněk, koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut. Vychladlý upečený koláč nakrájíme na čtverce a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.