Drobenkový koláč s hruškami
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 45gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 800gramůKompot hruškový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 45gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na sypkou náplň promícháme cukr se skořicí. V misce promícháme metlou žloutky a smetanu, až se dobře spojí, zakryjeme a dáme do lednice.
- 2Mouku smícháme s cukrem, solí, kousky másla a hněteme, až bude směs jako drobenka. Rukou směs upěchujeme ke dnu a stěnám zapékací formy o průměru 25 cm.
- 3Půlky hrušek z kompotu necháme okapat, osušíme a nakrájíme na plátky. Volně je rozložíme do formy a posypeme sypkou náplní. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až se cukr rozpustí, potom ho zalijeme smetanou se žloutky. Pečeme ještě asi 30 minut, až je povrch koláče zlatavý. Podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.