Drobenkový koláč s hruškami

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sypkou náplň promícháme cukr se skořicí. V misce promícháme metlou žloutky a smetanu, až se dobře spojí, zakryjeme a dáme do lednice.
  • 2
    Mouku smícháme s cukrem, solí, kousky másla a hněteme, až bude směs jako drobenka. Rukou směs upěchujeme ke dnu a stěnám zapékací formy o průměru 25 cm.
  • 3
    Půlky hrušek z kompotu necháme okapat, osušíme a nakrájíme na plátky. Volně je rozložíme do formy a posypeme sypkou náplní. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až se cukr rozpustí, potom ho zalijeme smetanou se žloutky. Pečeme ještě asi 30 minut, až je povrch koláče zlatavý. Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.