Drobenkový koláč s nektarinkami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.
  • 2
    Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.
  • 4
    Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.