Drobenkový koláč s nektarinkami
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 155gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůMléko polotučné
- 175gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6kusůNektarinka
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, 80 g cukru, špetky soli, sušeného droždí, mléka, 100 g másla, vajec a citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobek objemu.
- 2Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Zakapeme citronovou šťávou.
- 3Hrubou mouku, 75 g cukru a zbylé máslo prohněteme se skořicí a vzniklou drobenku necháme vychladit.
- 4Z vykynutého těsta vyválíme plát, přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a obložíme nektarinkami. Posypeme drobenkou a koláč pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.