Drobenkový švestkový koláč
70 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceVoda pitná
- 400gramůŠvestky
- 3lžíceCukr třtinový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 50gramůPistácie
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.
- 2Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.
- 3Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.
- 4Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.