Drobenkový švestkový koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
38 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo, sůl, vodu a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto. Necháme ho chvíli odpočinout, poté rozválíme na tenko a vyložíme jím formu. Vložíme ji na 10 minut do lednice, na těsto dáme pečicí papír, poté pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Sundáme pečicí papír a pečeme dalších 5 minut. Necháme zchladnout.
  • 2
    Do hrnce vložíme rozpůlené a vypeckované švestky, 4 lžíce vody a 3 lžíce cukru. Vaříme pod pokličkou 5 minut. Smícháme maizenu se lžící vody, promícháme se švestkovou směsí a necháme povařit, dokud trochu nezhoustne.
  • 3
    Švestky položíme zakulacenou stranou na dno koláče. Smícháme ořechy, cukr a rozdělíme na ovoce. Pečeme 15 minut.
  • 4
    Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.