Drobenkový višňový koláč
50 min.
Ingredience
- 210gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 400gramůMouka polohrubá
- 100gramůOřechy lískové
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůVišně
- 120gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
- 2Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat.
- 3Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme.
- 4Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky.
- 5Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby.
- 6Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.