Drobenkový višňový koláč

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla.
  • 2
    Višně opláchneme, zbavíme pecek a stopek a necháme okapat.
  • 3
    Mandle oloupeme a nakrájíme na drobné lístky (případně koupíme již plátkované mandle). Lískové ořechy umeleme.
  • 4
    Zbylé máslo, cukr, vanilku, vejce, sůl, mouku s kypřicím práškem a lískové ořechy hnětačem vymícháme, až se začnou tvořit drobné hrudky.
  • 5
    Jednu třetinu dáme na dno formy, z druhé třetiny tvarujeme okraje (aby šťáva z višní nevytékala). Těsto poklademe rovnoměrně višněmi, zakryjeme zbylým těstem a posypeme mandlovými plátky. Koláč dáme péci do předehřáté trouby.
  • 6
    Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.