Dršťková polévka speciál

70 min.

Ingredience

    • 2kusyBedly čerstvé
    • 1kusCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 1lžíceMajoránka
    • 1lžičkaPaprika pálivá
    • 1lžícePaprika sladká
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaPolévkové koření
    • 1lžičkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaSůl
    • 1,5litryHovězí vývar základní
    • 1lžíceVepřové sádlo
    • 500gramůDršťky vařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.
  • 2
    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.