Dršťková polévka speciál
70 min.
Ingredience
- 2kusyBedly čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMajoránka
- 1lžičkaPaprika pálivá
- 1lžícePaprika sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPolévkové koření
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžíceVepřové sádlo
- 500gramůDršťky vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.