Dršťky v jablečném moštu
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15gramůKmín celý
- 1000gramůDršťky vařené
- 2litryDžus jablečný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyJablka
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
16 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Poté přidáme dršťky - předvařené v osolené vodě - a asi 10 minut vaříme.
- 2Dále vše zalijeme moštem se šťávou z pečeně (kterou případně můžeme nahradit bujónem) - povaříme a ochutíme kmínem, případně dokořeníme pepřem a solí - vaříme ještě 30 minut.
- 3Těsně před podáváním doplníme citrónovou šťávou a obložíme čtvrtkami jablek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.