Drůbeží játra na kachním sádle s vodním špenátem
45 min.
Ingredience
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůJátra drůbeží
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyČesnek
- 4lžíceKachní sádlo
- 4lžíceOmáčka rybí
- 500gramůSójové výhonky
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra zbavíme blan, játra omyjeme a necháme osušit. Potom je nakrájíme na malé kousky. Vodní špenát opláchneme, papriku omyjeme, zbavíme je zrníček a dužinu nakrájíme na kousky. To samé s chilli papričkami, ty nakrájíme na tenká kolečka. Stroužky česneku jemně rozdrtíme.
- 2Kachní sádlo rozehřejeme a prudce v něm osmahneme drůbeží játra. Potom játra ochutíme rybí omáčkou a přidáme nakrájené papriky.
- 3Dále ke směsi přidáme sójové výhonky a vše zlehka promícháme a prohřejeme.
- 4Nakonec přidáme špenát, který krátce podusíme, přidáme chilli papričky, aby měla směs pikantní chuť. Před podáváním pokapeme šťávou z limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.