Drůbeží játra s jablky na červeném víně
35 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 50mililitrůVíno červené
- 1lžíceMandle plátky
- 2kusyJablka
- 8krajícůVeka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceTuk
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá drůbeží játra nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na tuku opečeme játra spolu s jablky, vše zalijeme červeným vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme.
- 2Při podávání pokrm posypeme plátky opražených mandlí. Ke každé porci podáváme nasucho opečené krajíčky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.