Drůběží játra se šalotkou a sójovými klíčky
40 min.
Ingredience
- 500gramůJátra drůbeží
- 1kusČesnek
- 5kusůŠalotka
- 30gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSójové výhonky
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 0,5decilitrVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
832 mg
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra zbavíme blan, nakrájíme na kostky a vypereme. Potom játra necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěné šalotky na malé kousky nebo kolečka. Špenát opláchneme a necháme oschnout.
- 2Na rozpáleném oleji osmahneme šalotku a česnek. V pánvi je necháme, dokud nebudou mít zlatavé zabarvení. K osmažené zelenině přidáme drůbeží játra. Játra osmahneme zprudka a přidáme k nim sójové klíčky. Směs ochutíme omáčkou hoisin a zlehka promícháme.
- 3Jako poslední přidáme listy špenátu. Vše podlijeme troškou vody a pár minut podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.