Drůbeží krém se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 33gramůCibule
- 0,3gramMuškátový květ
- 1300mililitrůVoda pitná
- 670gramůDrůbeží skelety s kůží
- 20gramůSůl
- 166gramůZelenina kořenová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 67gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 67gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
354 mg
Postup přípravy
- 1Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka.
- 2Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky.
- 3Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme.
- 4Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- 5Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
- 6Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.