Drůbeží krém se zeleninou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
354 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme.
  • 4
    Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 5
    Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
  • 6
    Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.