Drůbeží polévka s kysanou smetanou
60 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaKmín drcený
- 280gramůŽaludky drůbeží
- 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5kostkaBujón slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
930 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží žaludky dobře očistíme a nakrájíme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky.
- 2V silnostěnném hrnci na tuku osmažíme cibuli, přidáme žaludky, krátce osmažíme, zalijeme vodou. Přidáme kmín, sůl, bujon a vaříme, až jsou žaludky poloměkké. Poté přidáme žampiony a polévku dovaříme.
- 3Do hotové polévky vlijeme smetanu rozšlehanou s moukou a necháme alespoň deset minut probublávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.