Drůbeží zavářka
31 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůKuřecí maso vařené
- 50mililitrůBešamel
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
41 mg
Cukr
765 mg
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
- 2Přidáme vejce a žloutky, přilijeme smetanu a bešamel, ochutíme špetkou soli a mletého muškátového oříšku.
- 3Zavářku nalijeme do vymazaných formiček a vaříme ve vodní lázni 15 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme na požadované tvary.
- 4Zavářku povaříme v osolené vroucí vodě jednu minutu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.