Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami
60 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyJablka
- 200gramůPórek
- 300gramůHusí drůbky
- 300gramůKachní drůbky
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- Sušené švestky
- 100gramůŠvestky sušené
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.