Dukátové buchtičky
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 4lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 7decilitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
- 2Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
- 3Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.