Dukátové buchtičky

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceCukr krupice
    • 20gramůDroždí
    • 4lžíceTuk
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 7decilitrůMléko polotučné
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
  • 2
    Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
  • 3
    Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.