Dukátové buchtičky s vinným šodó
60 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 50gramůDroždí
- 350gramůCukr krupice
- 1200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCitrony
- 10gramůSůl
- 350gramůMáslo čerstvé
- 300gramůVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1litrVíno bílé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
41 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Postup při přípravě tohoto receptu je stejný jako u receptury Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.
- 2Příprava šodó: Žloutky rozšleháme s cukrem, zalijeme vínem a za stálého šlehání ve vodní lázni nebo na páře nahříváme až do zhoustnutí. Do hotového šodó zamícháme vanilkový cukr.
- 3Při podávání horkým šodó přeléváme porce teplých buchtiček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.