Důlkové koláčky s mandlemi

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
40 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu másla převaříme, druhou polovinu umícháme v míse do pěny. Přidáme převařené máslo, rozmícháme, poté přisypeme cukr, strouhanou citrónovou kůru, vanilku a přidáme žloutky. Vše znovu důkladně promícháme, nakonec přisypeme mouku a vypracujeme lehké těsto.
  • 2
    Vytvoříme malé kuličky, do každé uděláme obracenou vařečkou důlek, potřeme rozšlehaným vejcem, obalíme v nasekaných mandlích, rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem a na studeném místě necháme odležet do druhého dne.
  • 3
    Poté koláčky v mírně vyhřáté troubě upečeme do růžova, do důlku vložíme džem, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.