Dušená brukev

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme.
  • 2
    Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí.
  • 3
    Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví.
  • 4
    Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.