Dušená čočka s klobásou

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
84 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
  • 2
    Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
  • 3
    Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.