Dušená čočka s klobásou
70 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 850gramůKlobása vepřová
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusBobkový list
- 185mililitrůVíno červené
- 95gramůČočka jedlá
- 4gramyJalovec
- 2gramyChilli koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 36mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
84 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
- 2Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
- 3Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.