Dušená jablka s makovou směsí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozřízneme a odstraníme jádřince.
  • 2
    V hrnci smícháme vodu s 20 g krupicového cukru, skořicí a hřebíčkem a směs přivedeme k varu. Přidáme rozkrojená jablka a pod pokličkou je dusíme přibližně 20 minut na mírném ohni. Během dušení jablka jednou obrátíme. Pak jablka i nálev necháme v hrnci zcela vychladnout.
  • 3
    V jiném hrnci přivedeme k varu mléko, přimícháme zbylý cukr, přisypeme krupici a mletý mák, promícháme a chvilku vaříme. Pak vypneme oheň, do směsi přimícháme žloutek a máslo a necháme ji také vychladnout.
  • 4
    Před servírováním vždy položíme půlku jablka důlkem po jádřinci nahoru, pokapeme ho trochou vývaru, přidáme kopeček makové směsi a polijeme šlehačkou, ušlehanou s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.