Dušená jablka s makovou směsí
40 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 30gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 25gramůKrupice dětská
- 1lžíceMák mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaCukr vanilka
- 1decilitrVoda pitná
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozřízneme a odstraníme jádřince.
- 2V hrnci smícháme vodu s 20 g krupicového cukru, skořicí a hřebíčkem a směs přivedeme k varu. Přidáme rozkrojená jablka a pod pokličkou je dusíme přibližně 20 minut na mírném ohni. Během dušení jablka jednou obrátíme. Pak jablka i nálev necháme v hrnci zcela vychladnout.
- 3V jiném hrnci přivedeme k varu mléko, přimícháme zbylý cukr, přisypeme krupici a mletý mák, promícháme a chvilku vaříme. Pak vypneme oheň, do směsi přimícháme žloutek a máslo a necháme ji také vychladnout.
- 4Před servírováním vždy položíme půlku jablka důlkem po jádřinci nahoru, pokapeme ho trochou vývaru, přidáme kopeček makové směsi a polijeme šlehačkou, ušlehanou s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.