Dušená jablka se smetanovým krémem

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce, přilijeme 25 ml vody, osladíme cukrem krystal, přidáme vanilkové lusky a velmi zvolna dusíme 90 minut. Odstavíme, vmícháme máslo, jablečnou směs vložíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme moučkový cukr a silně zahřejeme, ale nevaříme. Přimícháme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Smetanový krém v lednici vychladíme.
  • 2
    Jablečnou směs vyklopíme, naporcujeme, rozdělíme na talířky, doplníme smetanovým krémem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.