Dušená jablka se smetanovým krémem
120 min.
Ingredience
- 25mililitrůVoda pitná
- 2000gramůJablka
- 300gramůCukr krystal
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůVanilkový lusk
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Nasypeme do hrnce, přilijeme 25 ml vody, osladíme cukrem krystal, přidáme vanilkové lusky a velmi zvolna dusíme 90 minut. Odstavíme, vmícháme máslo, jablečnou směs vložíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Do rendlíku nalijeme smetanu, přisypeme moučkový cukr a silně zahřejeme, ale nevaříme. Přimícháme žloutky a mícháme do zhoustnutí. Smetanový krém v lednici vychladíme.
- 2Jablečnou směs vyklopíme, naporcujeme, rozdělíme na talířky, doplníme smetanovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.