Dušená kapusta s jablky a kmínem
30 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín celý
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžíceOcet vinný
- 2kusyJablka
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžíceOřechy vlašské
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, kmín a smažíme asi 5 minut.
- 2Potom do pánve přidáme očištěnou, košťálu zbavenou a na tenké proužky nakrájenou kapustu, vinný ocet a sůl. Pod pokličkou prohříváme 4 minuty. Pokličku odstraníme a zvýšíme příkon tepla. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená jablka, med a za častého míchání povaříme 4-6 minut. Většina šťávy se má odpařit.
- 3Při podávání směs ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
- 4Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.