Dušená kapusta s jablky a kmínem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, kmín a smažíme asi 5 minut.
  • 2
    Potom do pánve přidáme očištěnou, košťálu zbavenou a na tenké proužky nakrájenou kapustu, vinný ocet a sůl. Pod pokličkou prohříváme 4 minuty. Pokličku odstraníme a zvýšíme příkon tepla. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená jablka, med a za častého míchání povaříme 4-6 minut. Většina šťávy se má odpařit.
  • 3
    Při podávání směs ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.