Dušená kořeněná čočka

50 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
20 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku necháme namáčet přes noc a poté napolo uvaříme. Polovinu másla rozpálíme, osmahneme na něm kmín. Přidáme čočku a všechno ostatní koření, mírně podlijeme a dusíme.
  • 2
    Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném zbytku másla a vmícháme do měkké čočky. Ochutíme solí a podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Dušená kořeněná čočka
Dušená kořeněná čočka vám jistě zachutná hned po prvním přichystání, stejně tak i celé vaší rodině. Recept doporučuji k vyzkoušení. Je pikantní a tak jsem jí synovi raději nedávala, ale pokud máte starší děti, bude to pro ně příjemné zpestření.