Dušená lahodná mrkev se zeleným hráškem
38 min.
Ingredience
- Diušená mrkev
- 500gramůMrkev kořen
- 4lžíceVoda pitná
- 40lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžíceCukr krupice
- 0,5špetkaSůl
- 1,5lžičkyCitronová šťáva
- Vařený hrášek
- 150gramůHrášek mražený
- 4decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1650 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
174 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mladou mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody s 0,5 lžičkou soli, do ní vložíme mražený zelený hrášek a pomalu ho vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a necháme okapat.
- 2V menším hrnci si rozehřejeme máslo. Dáme na něj pokrájenou mrkev, ochutíme ji solí, cukrem, promícháme, přidáme 2-3 lžíce vody a mrkev dusíme při mírné teplotě doměkka asi 13 minut. Občas ji promícháme.
- 3Poté mrkev poprášíme moukou, promícháme a dusíme ještě asi 7 minut. Přidáme hrášek, promícháme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu. Mrkev s hráškem dáme do misek, ozdobíme plátky čerstvého másla a servírujeme ji jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.