Dušená mladá zelenina
45 min.

Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůPórek
- 250gramůTuřín
- 250gramůKarotka
- 8kusůŠalotka
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme očištěný, podélně rozpůlený pórek a tuřín, očištěnou baby karotku a oloupanou šalotku. Přilijeme vývar, přidáme cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut.
- 2Pokličku odstraníme a zeleninu vaříme 2-3 minuty. Šťáva má zhoustnout.
- 3Ve šťávě obalíme zeleninu, vyjmeme bobkový list a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.